Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

The Barefoot Eco Hotel

Hanimadhoo, Maldiverna

På den mycket vackra ön Hanimadhoo längst upp i den orörda norra delen av Maldiverna öppnade i november 2014 The Barefoot Eco Hotel. Hotellet ligger vid en oförglömlig vit paradisstrand och är byggt med många fina detaljer som passar väl in i omgivningen. Hotellet är bland de första hotellen på Maldiverna som är belägna på en lite större lokalbefolkad ö är därför ett nytt och spännande alternativ till en helt öde ö. Här kan du förutom att leva strandliv även lära sig mycket om hur lokalbefolkning lever. Hotellet har ett starkt fokus på ekologsk turism och har marinbiologier på plats som både engagerar sig i bevarandet av Maldivernas undervattensvärld och samtidigt tar med gästerna på spännande upptäcksfärder där ni exempelvis kan se sköldpaddor och delfiner.

Besöktes av oss senast i juli 2015

Gå direkt till hotellbilder

Läge

Hanimadhoo, Maldiverna

Transfer

Transfer till detta hotell sker med inrikesflyg och priset för detta är inkluderat i din resas totalpris.

Rumskategorier

52 rum fördelade på följande 4 rumskategorier:

Seaside Rooms (12 st)

De 12 rummen av benämningen Seaside Rooms ligger i markplan och är hotellets allra mest kostnadseffektiva boende. I dessa rum går det att välja mellan dubbelsäng och två enkelsängar. Rummen ligger bara några steg från stranden, men har ej havsutsikt. Beställ gärna en karta för att se hur rummen är belägna. Max 3 personer (barn eller vuxna) kan bo i detta rum.

Beachfront Room

Rum i markplan med direkttillträde till stranden. Rummen är 50 kvadratmeter och har terrass. Upp till 4 personer kan bo i detta rum.

Ocean View Room

Rum på första våningen med havsutsikt och balkong. Upp till 4 personer kan bo i detta rum.

Family Rooms

Två sammanlänkade rum av typen Beachfront eller Ocean View för familjer. Upp till 6 vuxna eller 2 vuxna och 4 barn kan bo i ett rum av denna typ.

Alla rum har värdeskåp, luftkonditionering, kaffe/tekokare, minibar (konsumtion mot kostnad), hårtork, strandhanddukar samt kostnadsfritt internet. .

Restauranger & barer

Hotellets restaurangområde har en härlig utsikt över stranden och den turkosa lagunen. Här serverar den italienska kocken bufféer till frukost, lunch och middag. Intill restaurangen ligger en juicebar som serverar alkoholfri dryck. Hotellet har även en bar vid namn The Barefoot Boat Bar (öppnar april 2015) som serverar alkoholhaltiga drycker. Baren är belägen på en båt.

Faciliteter som ingår

Gym, bibliotek, pool, snorklingsutflykt (anordnas dagligen), cyklar för utlåning.

Faciliteter mot tillägg

Tvättservice, djuphavsfiske, dykning (dykcentrum finns).

Spa

Hotellet har en spa-anläggning som erbjuder massage och andra behandlingar mot kostnad.

Bröllopsresor

Bröllopsresenärer som väljer att bo på detta hotell får en kostnadsfri utflykt samt en fruktkorg.

Måltider

Detta hotell kan bokas med enbart frukost eller med tillägg för halv- eller helpension. Måltiderna serveras i form av en buffé.

Barn

Barn är välkomna. Hotellet har dock ej barnklubb eller barnpool.

Bilder

Tillbaka till Maldiverna