Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

Resa till Mauritius

Läs direkt om våra hotell på Mauritius

”Heaven was copied after Mauritius”, sa Mark Twain på sin tid och vi på Emerald Travels är beredda att hålla med. På en ö med mottot ”Inga problem” och människor vars gästvänlighet är vida känd, är det svårt att inte trivas. Lägg till detta en högst varierande och vacker natur samt sagolika stränder så får du nog en ganska bra bild av hur din resa till Mauritius skulle kunna te sig.

Ön Mauritius har vulkaniskt ursprung vilket medfört ett dramatiskt landskap med höga berg, djupa vulkankratrar, vattenfall och livfulla vattendrag som en perfekt inramning till de långa stränderna. Hela fyra bergskedjor finns på denna 7 mil långa och 5 mil breda ö och den högsta punkten är belägen 800 meter över havet. Här finns också gott om sockerplantager eftersom dessa tidigare bildat grund för den viktigaste näringen på ön. Inte bara naturen utan även folket på Mauritius präglas av mångfald, med invånare av såväl asiatiskt, afrikanskt som europeiskt ursprung.

Mauritius kantas av en lång kustremsa med korallrev som bidragit till förekomsten av lugna laguner perfekta för en drömsemester i det böljande blå. Det är bara på den södra sidan som korallrev saknas och havet har en mer otämjd karaktär.

Utanför Mauritius kust finns en mängd mindre öar som kan besökas med båt. En del tillhör hotell, medan andra är öppna för alla besökare. Exempel på sådana öar är Coin De Mire, Ile Ronde, Ile Plate och Ile aux Cerfs. Att besöka en av dessa öar kan vara ett trevligt inslag under er resa till Mauritus.

De allra flesta hotellen ligger på norra Mauritius där turistnäringen funnits som längst, men den västra delen är inte långt efter när det gäller antal hotell, restauranger och barer. På den östra och södra sidan av ön finns några få, men mycket lyxiga hotell insprängda i ett jordbrukslandskap. Här är det en avskild semester i lugn och ro som gäller, och för att upptäcka resten av ön är det bäst i att hyra bil. Under en resa till Mauritius kan ni med fördel välja att kombinera två olika hotell för att se så mycket som möjligt av allt det som Mauritius har att erbjuda.

Tröttnar man på att sola och bada under en resa till Mauritius finns det ett oändligt utbud av aktiviteter för den nyfikna Mauritiusresenären. Vi på Emerald Travels vågar påstå att en resa till Mauritius är det bästa valet i Indiska oceanen för dig som inte gillar att sitta still under semestern. Äventyrslystna kan välja på upplevelser såsom bergsklättring, mountainbiketurer, fyrhjulingssafari, helikopterfärder, dykning, djuphavsfiske, forsränning, snorkling eller ridning. Om du har barn med dig på resan är djur- och nöjesparken Casela eller en utflykt till en sköldpaddsfarm spännande alternativ.

För den mer stillsamma kan det kanske passa med en utflykt till den botaniska trädgården eller en resa till Mauritius högsta vattenfall Chamarel. Det finns också möjlighet att utforska ett vanilj-, te-, eller sockerplantage eller att ta en tur till någon av de närliggande mindre öarna utanför Mauritius kust.

Shopping och kulturella upplevelser kan erhållas under ett besök till huvudstaden Port Louis, som präglas av kyrkor, tempel och marknader.

Mauritius har också Indiska oceanens mest omfattande utbud för dig som golfare, med inte mindre än sju 18-håls golfbanor och en mängd 9-hålsbanor.

Välkommen till Mauritius!

Väder

Sommaren på Mauritius sträcker sig från december till april och medför ett varmt och soligt klimat med en medeltemperatur på omkring 33 grader. Detta gör denna årstid till den allra mest åtråvärda för den soltörstande Mauritiusresenären. Varken vatten-, eller lufttemperaturen understiger sällan 20 grader även under andra årstider, varför ön lämpar sig väl för besök året runt. Juli-september är de kallaste månaderna med en medeltemperatur på runt 24 grader. Regnmängderna på Mauritius är högre under de varmare månaderna december till april än under de svalare månaderna maj-oktober. När ni väljer att förlägga er resa till Mauritius är därför lite upp till eget tycket och smak för väder och vind.

Vädret på Mauritius skiljer sig inte bara mellan olika årstider utan också mellan olika delar av ön. Jämför exempelvis den blötaste punkten Curepipe som får 3 meter regn årligen med västkusten där det bara faller 700 mm regn per år. Västkusten har generellt sett ett varmare och mer vindstilla klimat än östkusten där det fläktar mer. Under januari-april kan cykloner förekomma, även om detta sker långtifrån varje år.One & Only Le Saint Géran
Exceptionellt hotell för den mest kräsne resenären. Rekommenderas för extra guldkant på semestern.
Constance Le Prince Maurice
Ett av Mauritius bästa hotell. Hotellet lämpar sig perfekt för en bröllopsresa eller för att fira en bröllopsdag.
The St Regis Mauritius Resort
Lyxhotell av världsklass beläget på en av Mauritius vackraste platser.
Sofitel So Mauritius
Mycket modernt hotell av hög kvalitet där inget lämnats åt slumpen. Vissa rum med privata pooler.
The Westin Turtle Bay Resort & Spa
Femstjärnig lyx med fina rum och sviter samt möjlighet till All Inclusive.
Four Seasons Resort Mauritius at Anahita
Elegant femstjärnig anläggning som utnämnts till ett av de 25 bästa hotellen i Afrika. Bo i villa med privat pool och spela golf på den Ernie Els-designade golfbanan.
Anahita The Resort
Förstklassigt hotell där inga rum är mindre än 160 kvadratmeter. Kostnadsfri transfer flera gånger dagligen till paradisön Ile Aux Cerfs.
Shanti Maurice - A Nira Resort
Lyxhotell med starkt fokus på hälsa och välbefinnande. Har en av Mauritius största spa-anläggningar. Lugnt och romantiskt hotell.
Outrigger Mauritius Beach Resort
Mysigt hotell vid fin strand med stora rum och sviter och möjlighet till All Inclusive.
Le Cardinal Exclusive Resort
Mysigt boutiquehotell i lyxklass med rymliga sviter och ett fantastiskt läge på Trou Aux Biches.
Angsana Balaclava
Gemytligt hotell med bland annat spasviter som inkluderar 90 minuters spa-behandling per person och dag.
Maritim Hotel Mauritius
Omtyckt hotell med egen ridanläggning och golfbana samt möjlighet till All Inclusive.
Paradise Cove Hotel & Spa
Boutiquehotell med romantisk tema som pasar utmärkt för bröllopsresan.
LUX Belle Mare
Förstaklasshotell med tillgång till den vackra stranden Belle Mare och möjlighet till All Inclusive.
LUX Le Morne
Avlägset belägen frifull och stämningsfull anläggning vid det vackra berget Le Morne. Perfekt för en romantisk bröllopsresa.
Victoria for 2
Adults only med för Mauritius unika swim up-rum.
Lakaz Chamarel Exclusive Lodge
Boutiquehotell med fina sviter belägna bland bergen på 400 meters höjd. Kombineras med fördel med något av våra strandhotell. Måga rum med privat pool.
Maritim Crystals Beach
Toppläge vid Belle Mare, stora rum och sviter samt möjlighet till All Inclusive.
20 Degrees South
Gemytligt och romantiskt hotell för vuxna gäster med individuellt inredda rum. Medlem i kedjan Relais & Châteaux.
Tamassa (produced by LUX*)
Modernt All Inclusive-hotell med fokus på avkoppling och aktiviteter.
Zilwa Attitude
Mycket vackert beläget hotell på norra Mauritius med möjlighet till All Inclusive.
LUX Grand Gaube
Mysigt hotell på vacker halvö med tre stränder.
Paradise Beach Luxury Apartments
Exklusivt lägenhetskomplex på strand av världsklass.
Recif Attitude
Mysigt mindre hotell endast för vuxna med möjlighet till All Inclusive.
Merville Beach
Färgstarkt hotell med närhet till Grand Baies alla nöjen och möjlighet till All Inclusive.
Emeraude Beach
Charmigt All Inclusive-hotell vid den fantastiska stranden Belle Mare.
The Bay Hotel
Charmigt mindre hotell beläget i en mysig fiskeby där middagarna i hotellets fina restaurang ingår i priset.