Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

Resa till Seychellerna

Att resa till Seychellerna är att upptäcka en paradisisk övärld bestående av 115 sagolika öar i Indiska Oceanen, 160 mil utanför Afrikas östra kust. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och många öar saknar moderniteter såsom bilvägar och affärer, allt bidragande till en riktig Robinson Crusoe-känsla på en av världens vackraste platser.

Alla de 115 öarna i Seychellerna har en fantastisk natur och en resa hit inkluderar många av världens allra bästa stränder, med sagolik silkeslen sand och ett varmt böljande hav i kulörer som du tidigare bara trodde fanns i vykortens värld.

Det är de inre av ögruppens 115 öar som har de för Seychellerna karakteristiska granitformationerna. Det är också här på dessa inre öar som de flesta av Seychellernas invånare bor och de flesta av de hotell dit ni kan resa är belägna.

De största av de inre öarna är Mahe, Silhouette, Praslin och La Digue och dessa utgör tillsammans ungefär hälften av Seychellernas totala landyta. Det är här du hittar våra hotell tillsammans med delar av den vackraste naturen och de mest perfekta stränderna som existerar här på jorden.

Vi vågar lova att en resa till Seychellerna är en upplevelse som kommer att erövra och förbli i era hjärtan för alltid, och som föder en längtan att återvända hit om och om igen. Åtminstone har det gjort det för oss på Emerald Travels, som besökt samtliga av de öar vi erbjuder.

Välkommen till Seychellerna!

Väder

På grund av Seychellernas närhet till ekvatorn är det varmt året om med en medeltemperatur på ca 30 grader. Det kan dock vara på sin plats att studera vädertabeller med avseende på regnmängder innan ett beslut tas om när du ska resa.

På Seychellerna råder ett tropiskt klimat och regnskurar kan förekomma. Oftast är dessa regnskurar korta och intensiva. Under december och januari regnar det som mest. Om ni väljer att resa under dessa månader rekommenderar vi att ni väljer någon av de mindre öarna med lägre bergstoppar eftersom dessa oftast får en betydligt mindre regnmängd än till exempel huvudön Mahe.

Allra minst regnar det på Seychellerna under våra sommarmånader. Detta tycker vi på Emerald Travels går hand i hand med att de flesta bröllopspar i Sverige gifter sig på sommaren och följaktligen passar det utmärkt att under bröllopsresan styra kosan mot Seychellerna.