Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

La Digue

Läs direkt om våra hotell på La Digue

Om du någon gång sett ett kort på Seychellerna, så är chansen stor att det föreställde Anse Source D’Argent, den mest fotograferade stranden på Seychellerna. Denna strand finns här på den fantastiska ön La Digue. Här har också många filmer spelats in och fotografer från hela världen vallfärdar hit för att få den perfekta bilden av paradiset. Så du må tro att det är vackert på denna ö.

Att resa till La Digue är att resa flera hundra år tillbaka i tiden. Det vanligaste sättet att ta sig fram på ön är med oxkärra, tempot är lågt och atmosfären avslappnad. Totalt sett finns det ett tiotal bilar på ön. Här finns inte lika många lyxhotell som på Mahe och Praslin, utan de flesta boendealternativen utgörs av mindre gästhus.

På La Digue finns ingen flygplats utan hit kommer du genom att först flyga från Mahe till Praslin och sedan följer en kortare båttur till La Digue som tar ca 30 minuter. Du kan också flyga helikopter till La Digue direkt från Mahe.

Aktiviteter som kan utövas under vistelsen på La Digue är dykning, snorkling, fiske, segling och cykling. Ni kan också besöka någon av de närliggande öarna inkluderande Praslin samt mindre obebodda öar runtomkring La Digue, eller ta en helikoptertur för att besöka Mahe och huvudstaden Victoria. Den 15: e augusti varje år är det festival på La Digue, och då kommer folk från hela Seychellerna hit.

Vårt hotell La DigueLe Domaine de L'Orangeraie
Ett mycket fint, prisvärt men ändå exklusivt hotell på underbara La Digue.
Le Repaire Boutique Hotel
Ett litet och familjärt hotell med smakfullt inredda rum och en prisvärd restaurang.
Le Nautique Waterfront Hotel
Nykomling endast för dig som bokar i mycket god tid.

Tillbaka till Seychellerna