Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

Bird Island Lodge

Bird Island, Seychellerna

När man landar på Bird Island efter en 25 minuter lång flygning från Mahe så känner man direkt att någonting är annorlunda och att en oförglömlig vistelse väntar. Man har då hamnat mitt ute i Indiska Oceanen på en paradisö omgiven av av långa vita stränder och ett gnistrande turkost hav. Innan vi på Emerald Travels själva besökte denna ö hade vi som många andra uppfattningen att det mycket handlar om fåglar och fågelskådning som namnet antyder, men Bird Island är så mycket mer än så. Här kan du promenera så gott som ensam på en paradisstrand av stora mått mätt, sikta en stjärnhimmel av sällan skådat slag och stifta närmare bekantskap med någon av de jätteköldpaddor som lever på ön (däribland Esmeralda som sägs vara en av de allra äldsta i världen). Det finns också möjlighet att kostnadsfritt låna kajaker och snorklingsutrustning om man vill se sig om ovan eller under ytan. Givetvis finns också ett rikt fågelliv på ön, speciellt under vissa delar av året. På Bird Island finns ingen lyx eller något överflöd av faciliteter. Du bor i en fristående chalet som är enkelt, men charmigt inredd. Denna ö lämpar sig för dig som söker en naturnära upplevelse i en lugn och mycket unik miljö. Många av öns besöker återkommer år efter år och det råder en social och trevlig stämning på ön som passar väl för dig som gillar att stifta nya bekantskaper under semestern. Här finns också naturkunniga inom personalen som står i beredskap att lära ut sin kunskap om djur och natur på ön. Bird Island kombineras med fördel med någon eller några av våra andra öar på Seychellerna för en riktigt mångsidig upplevlse.

Gå direkt till hotellbilder

Läge

Anläggningen är belägen på ön Bird Island.

Transfer

Transfern till detta hotell sker med flyg. Resan tar ca 25 minuter och priset för flygresan är inkluderad i din resas totalpris.

Rumskategorier

Detta hotell har 24 bungalows, alla fristående i hotellträdgården en kort bit från stranden. Villorna är enkelt inredda och har ej TV, minibar, telefon eller luftkonditionering. Detta är i linje med hotellet profilering som eco-lodge och en del av upplevelsen på ön.

Alla rum har privat badrum med dusch, veranda med sittmöbler, dubbelsäng (king size) med myggnät, fläkt, värdeskåp, soffa samt kostnadsfritt wi-fi.

Restauranger & barer

Hotellet har en restaurang och frukost, lunch och middag ingår alltid här under din vistelse på Bird Island. I anslutning till restaurangen finns också en bar (drycker mot kostnad).

Faciliteter som ingår

Biljard, guidad naturvandring, utlåning av snorklingsutrustning, utlåning av kajaker, flugfiske (ej utrustning).

Faciliteter mot tillägg

Delfin- och valsafari.

Måltider

Detta hotell bokas alltid med helpension. Detta innebär att frukost, lunch och middag i hotellet restaurang ingår i din vistelse. Drycker intas mot extra kostnad från baren intill restaurangen.

Barn

Barn är välkomna.

>> Skicka bokningsförfrågan

Bilder

Tillbaka till övriga öar