Emerald Travels (Emtra AB)
Org.nr: 556897-6368
Box 568, 101 31 Stockholm
Tel: 08 - 400 20 688

Vanliga frågor

Med anledning av Covid-19

Resandet har tagit en paus. För närvarande avråder Utrikesdepartementet från utlandsresor utanför Europa till och med den 15/11 2020 och vi följer självklart dessa riktlinjer. Råd och riktlinjer står under ständig förändring och vi fortsätter att bevaka detta såväl som erbjudanden och uppdateringar från våra paradisöar. Vi vet att ni är många som längtar och så fort vi finner det möjligt återupptar vi resandet till våra underbara destinationer! I samband med detta kommer vi att lansera vår nya spännande hemsida och kommer då att välkomna er åter till Maldiverna, Mauritius & Seychellerna. Så länge är ni alltid välkomna med frågor och funderingar till info@emeraldtravels.com eller 08-400 20 688. Mot bakgrund av rådande omständigheter har vi inte samma möjligheter som vanligt till omedelbara svar, men behandlar din fråga så snart vi kan. Tack för visad förståelse för den situation vi alla befinner oss i.

Hur bokar vi vår resa?

Ni kan påbörja en resebokning genom att fylla i formuläret här på webbsidan eller genom att skicka ett vanligt e-postmeddelande till oss. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken KONTAKT ovan. Vårt mål är att besvara din förfrågan inom 24 timmar.

Efter det att ni mottagit ert preliminära resedokument kan ni i lugn och ro titta igenom era resplaner och den prissammanställning som erbjudits er. Priset inkluderar flyg, transfer från den internationella flygplatsen ifråga till ert hotell samt boende inklusive eventuella måltider som efterfrågats.

Kan vi besöka er personligen?

Vi på Emerald Travels har valt att inte ha någon resebutik. Detta är för att ni ska få så bra pris på er resa som möjligt, och vi är övertygade om att vi kan hjälpa er fullt ut via telefon- och e-postkontakt. Det är därför inte möjligt att besöka oss.

Vilken ö ska vi välja?

Vilken ö ni väljer att tillbringa er semester på är ett personligt beslut. Vi tycker att alla öar är fantastiska. Generellt kan sägas att för äventyrslystna som vill göra många utflykter rekommenderar vi Seychellerna alternativt Mauritius. För den som vill ha känslan av att ha hamnat på en öde ö rekommenderar vi Silhouette Island, Denis Private Island eller Sainte Anne Resort & Spa på Seychellerna eller någon av de maldiviska öarna, och för den som vill ha någonstans mitt emellan kan Praslin och La Digue vara bra alternativ. Perfekta stränder finns på alla öar. Vi har själva besökt samtliga av de resmål vi erbjuder resor till och berättar gärna mer om våra personliga intryck av dem vid förfrågan.

Kan vi kombinera flera olika öar i vår resa?

Ni kan välja att besöka flera av våra öar på Seychellerna respektive Maldiverna under er resa. Detta rekommenderar vi främst om ni är borta under en längre tid än en vecka. Kontakta oss så berättar vi mer. Ni kan också överväga att bo på en ö och göra dagsutflykter till andra öar. Detta fungerar speciellt bra på Praslin och La Digue som har frekventa båtförbindelser till andra närliggande öar.

Kan jag åka till ett hotell som inte finns med på er hemsida?

Vi på Emerald Travels fäster stor vikt vid ett gott samarbete med de hotell som vi anser ger er den bästa upplevelsen i förhållande till det pris ni betalar. Om ni trots detta inte på vår hemsida hittar ett hotell som ni önskar besöka, vill vi gärna göra vårt bästa för att tillgodose era önskemål och ber er i sådana fall lägga fram dessa i er förfrågan till oss.

Hur vet vi att vi kommer till ett bra hotell?

Vi är mycket måna om att endast samarbeta med hotell av hög kvalitet. Vi besöker kontinuerligt själva Maldiverna, Mauritius och Seychellerna och de hotell vi erbjuder.

Bör vi boka tillval av måltider?

Lägenhetshotell med självhushåll är sällsynta i Indiska oceanen vilket gör att frukost ingår i nästan alla våra paket. Därutöver kan ni också välja tillägg av middag (halvpension) alternativt tillägg av både lunch och middag (helpension). Detta kan vara prisvärt eftersom det är relativt dyrt att äta på Maldiverna, Mauritius och Seychellerna. På de hotell där halv-, respektive helpension finns som tillval har vi valt att så utförligt vi kan försöka specificera vilka valmöjligheter som finns för de olika måltiderna. Håll speciellt utkik efter erbjudanden som inkluderar fria måltider, något som kan reducera er totala resebudget avsevärt. Dryck ingår generellt sett inte i halv- och helpension. All Inclusive som tillval är sällsynt på Seychellerna och erbjuds i dagsläget endast på två av våra hotell: Denis Private Island och Sainte Anne Resort & Spa. På Maldiverna och Mauritius är All Inclusive vanligt.

Vad kan jag göra för att min resa ska bli så billig som möjligt?

Vi vet att en resa till Indiska oceanen är ett förhållandevis dyrt projekt och gör vårt bästa för att detta ska förändras till det bättre. Det finns också några saker som ni själv kan tänka på inför er bokning, för att hålla priset på en så låg nivå som möjligt.

  • Boka i tid, varken flyg- eller hotellpriser blir generellt sätt billigare med tiden utan tvärtom. Sista minuten-resor till dessa destinationer förekommer i nuläget inte. En tidig bokning ger er också extra mycket tid att se fram emot er drömresa.
  • Håll utkik efter specialerbjudanden från hotell, detta kan reducera priset och ger er exempelvis fria måltider utan extra tillägg eller kostnadsfria nätter.
  • Eftersom långa transferförbindelser ökar resans pris kan det ofta vara billigare att resa till huvudön Mahe på Seychellerna än till någon av de öar som kräver även inhemska flygförbindelser. Detsamma gäller på Maldiverna där det transporten blir billigare till en ö dit transporten sker med motorbåt än till de öar dit tranposrten sker med sjöflyg.
  • Undvik resor under jul, nyår och andra högtider då priserna stiger på grund av hög efterfrågan.

Vad händer om min resa blir inställd?

Vi samarbetar endast med flygbolag av hög kvalitet och inställda resor hör till absoluta ovanligheter. Om så trots detta skulle ske, hjälper vi er att ordna nya resedatum och biljetter, alternativt ger er resans kostnad tillbaka om ni inte har möjlighet att åka något annat datum. Emerald Travels har tecknat resegaranti hos Kammarkollegiet för att ni ska känna er trygga med er bokning om något händer.

Varför boka med Emerald Travels?

Vi är oss veterligen det enda resebolaget i Sverige som uteslutande specialiserar oss på resor till Maldiverna, Mauritius och Seychellerna. Vi kan på grund av vår lokalkännedom och personliga kontakt med hotellen på plats därför ofta erbjuda bättre priser än de större resebolagen. Vi har personligen besökt alla våra resmål och ser fram emot att dela med oss av våra erfarenheter. Emerald Travels är inget charterbolag utan skräddarsyr er resa för att passa er precis. Det enda ni behöver göra är att berätta för oss vart ni vill resa och hur länge ni vill stanna, vi ordnar resten!

Från vilka flygplatser kan vi påbörja vår resa?

Vi kan i nuläget erbjuda resor från Stockholm (Arlanda). Köpenhamn (Kastrup), Olsp (Gardermoen) och Göteborg (Landvetter). Asnlutsningsflyg kan givetvis köpas till från andra städer i Sverige.

Hur betalar jag min resa?

Du betalar din resa genom en faktura som sänds ut till dig senast 30 dagar före avresa.

När kan vi checka in på hotellet?

Olika hotell har olika in- resp. utcheckningstider. Se vidare under respektive hotell. Ofta tillkommer en avgift om man vill lämna rummet senare än den utsatta utcheckningstiden. Denna avgift betalas direkt till hotellet på plats.

Varför stämmer inte priset med exemplet?

Flyg- såväl som hotellpriser är färskvara och varierar kraftigt under året. Vi kan därför inte ange exakta priser under våra hotellbeskrivningar, vilket gör att det pris du får kan vara både högre och lägre än exempelpriset. Vi strävar självklart efter att ge så exakta prisuppgifter som möjligt.

Behöver jag en reseförsäkring?

Vi kan inte nog understryka vikten av en bra reseförsäkring. Sjukvård på Maldiverna, Mauritius och Seychellerna är inte kostnadsfritt för Svenska medborgare, vilket gör att eventuella sjukvårdsbesök kan bli mycket kostsamma om ni inte har en heltäckande reseförsäkring. Emerald Travels erbjuder er att teckna en försäkring vid bokning i samarbete med Gouda reseförsäkringar.